DETOX: Det gamle års slutning eller det nye års begyndelse er traditionelt det tidspunkt, hvor mange gerne vil gøre noget for deres krop. De går i gang med en detox eller det som andre kalder en udrensning. Detoxkuren deler vandene. Mange er tilhængere af det, mens andre synes det er spild af tid og penge.

Fed sovs, lækker flæskesteg – det smager godt det hele. Prop et par frikadeller ned også og skyl efter med en par juleøl. I Julen sovser vi kroppen ind i lækkerier, og det hele begynder over en måned før højtiden.

Nogle går dog den modsatte vej – ud fra ideen om – at de vil begynde det nye år rene og parate til de nye udfordringer. Eller de bruger nytåret til at være det indledende startskud til en detox, der typisk varer i en to til tre måneder. De mener, at kroppen skal udskille tungmetaller, ftalater og andre af de skadelige affaldsstoffer.

Samtidig lægger man måske cigaretterne på hylden eller holder “White January, February og March” – det vil sige, man dropper alkoholen helt i de måneder.

Hvilken form for udskillelse skal man vælge?

Blandt dem, der hævder, at udrensningskure ikke har nogen effekt, fremhæves ofte, at kuren savner videnskabelig dokumentation, hvilket også er rigtigt.

Men for dem, som vil udskille affaldsstoffer fra deres, er det vigtige, at de føler, en detox gør en forskel.

Men hvilken udrensning skal man så benytte sig af? Der er nemlig mange muligheder.

Nogle vælger tarmskylning, andre vil drikke juice i enorme mængder og så er der dem, der vil gøre det på den blide måde med kosttilskud til udrensning.

Naturens gode planter

Hos Herba Nordic er det den sidste mulighed kosttilskud, der er i spil.

Equitox består af agerpadderok, mælkebøtte, fjeldkvan og lind. Den mest interessante af disse gammelkendte lægeurter er nok agerpadderok.

Den bakker op om nyrernes udskillelsesfunktion og bidrager til din krops naturlige mineralbalance. Den af mange forhadte mælkebøtte bidrager til en normal mave- og leverfunktionen.

Alle urterne har været kendt og brugt i århundreder og findes i den nordiske natur Det samme gælder for Verimmun, der er Herba Nordics kosttilskud til hals og svælg. Samtidig er der ikke brugt animalske kapsler, hvilket betyder at alle – også veganere og vegetarer – kan bruge kosttilskuddene fra Herba Nordic.

Kom godt ind i det nye år med udrenset krop og fuld af energi.