Dette indhold er sponsoreret.
Der er et eller andet ved friske og naturlige råvarer. Det giver en helt anden smag til retten, ligesom du ved, hvor de enkelte ingredienser kommer fra. Derfor er der også noget særligt ved at tage på en fisketur og komme hjem med en flot fangst til middagsbordet. Men det er ikke en selvfølge, at du altid får bid på krogen. Så læs med her, og få tre gode råd til, hvordan du kan optimere dine egne chancer for at få en fisk i nettet eller på krogen.

Giv dig selv et forspring

Har du selv en båd, som du ofte fisker fra, eller har du lyst til at gå i gang med at lystfiske fra din egen båd. Så er der nogle ting, der kan give dig et lille forspring som for eksempel at fange fisk med et ekkolod. Har du behov for at få vist havdybden rundt om båden, eller leder du efter den næste store fiskestime, så kan du drage fordel af et ekkolod. Der findes mange forskellige udgaver af ekkolod, der hver har mange forskellige funktioner. Du kan enten vælge mellem fastmonterede modeller eller de mindre håndholdte modeller, hvilke er gode til at vise dig hvor de bedste fiskespots er. Et håndholdt ekkolod er perfekt, når du skal på fisketur i en mindre båd, men der er naturligvis ingen garanti for, at du får fanget en kæmpe fisk til middagsbordet. Ekkoloddet giver dig dog en klar fordel i forhold til andre lystfiskere, der ikke bruger ekkolod.

Tid og sted betyder noget

For at få de bedste chancer til at få en fisk på krogen kan nogle gange være meget lige til. I dette tilfælde handler det om noget så banalt som at være på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt. Men hvis du ikke helt kan gennemskue, hvor og hvornår det er, så kommer der her nogle tommelfingerregler:

  1. Find de lidt mere afsides placeringer ved fiskesøen. Pladserne tættest ved parkeringspladsen er oftest ikke de bedste steder at fiske.
  2. Skift placering i løbet af din fisketur. På den måde øger du dine egne chancer for at få bid.
  3. Det kan være en fordel at stå tidligt op for at tage ud at fiske. Der er både stille, færre mennesker og god mulighed for at få bid. Samtidig er det også i de tidlige morgentimer, når solens stråler begynder at ramme vandet, at fiskene er mest aktive.

Det gode humør skader ikke

Som sagt, så er der ikke altid garanti for, at man får en kæmpe fangst med hjem fra en fisketur. Derfor er det vigtigt, at du uanset hvad, husker det gode humør. Det gør ikke blot fisketuren bedre, det smitter også omkring dig.