Pizza har længe været en favorit blandt verdens madentusiaster. Og dét er ikke for ingenting. Når en pizza laves, som den skal, kan den smage fantastisk. Til gengæld kan pizza også hurtigt blive noget lettere uspiseligt sjap, hvis du ikke har styr på, hvad du laver, når du går i køkkenet. 

Planlægger du en pizzamiddag for dine nærmeste? Overvejer du at starte din egen pizzabiks? Eller søger du blot generelt set at forbedre dine gastronomiske evner?

Vi giver dig fire tips til, hvordan du kan frembringe en fantastisk pizza – hver gang. 

Skru op for varmen! 

Hvis du søger at lave en pizza ud over det sædvanlige, skal du først og fremmest sørge for at skrue godt op for varmen i din ovn. Den ideelle pizza kræver mellem 275 og 300 graders varme, og dét fra det øjeblik, hvor du sætter den i ovnen. Mange af os har det med at blive utålmodige, når vi venter på vores aftensmad, men tillader du ovnen få den rette varme, vil du opleve, at din pizza er al ventetiden værd. 

Hold bunden tynd 

En tyk pizzabund kan aldrig blive rigtig sprød. Er din pizzabund for tyk, risikerer du at ende med et udpræget kedeligt resultat. Når du laver bunden, er det derfor, at du bruger en pizzarulle eller en almindelig kagerulle. Sørg for at komme godt ud i kanterne, så bunden bliver jævn. Og lav altid din bund med pizzamel

Vælg de rigtige ingredienser 

Selv den bedste pizzabund er ikke meget værd, hvis den ikke toppes med nogle ordentlige ingredienser. Nogle af de pizzaer, du kan købe på dit lokale pizzeria, har meget garanti usædvanligt meget fyld, men selvom det kan være lækkert med lidt af det hele, er de bedste pizzaer ofte dem, hvor fyldet er holdt sparsomt. Prøv for eksempel at kaste dig ud i en hvid pizza med gedeost og cherrytomater eller én med et tyndt lag af tomatsovs, parmaskinke og rucolapesto. 

Investér i en pizzaspade 

Sidst men ikke mindst bør du overveje at investere i en pizzaspade. Spaden vil gøre det nemt for dig at håndtere din pizza. Vil du gøre dig selv en ekstra tjeneste, kan du dertil sørge for først at komme fyld på, når pizzaen ligger på spaden. Sådan undgår du nemlig at fyldet falder af, når du sætter herligheden i ovnen.