FISKEOPSKRIFTER
Her finder du forskellige opskrifter på hvordan man tilbereder fisk! Fisk er ikke bare frosne fiskefilletter i ovnen – fisk er mere end det. Min vision er at give dig varierede opskrifter på forskellige arter af fisk. Det behøver nemlig ikke at være kedeligt!
Jeg har inddelt opskrifterne fire forskellige kategorier, så det er nemt for dig at finde rundt. Under kategorierne, kan du læse præcis, hvilke slags fisk der vil blive brugt i opskrifterne. Er du mere til rejer finder du opskrifter inde på skaldyrsopskrifter eller hvis du bedre kan lide muslinger, kan du finde opskrifter på bløddyrsopskrifter.
LAKSEFISK
Laksefisk eller laksefamilien kendetegnes ved, at de er strålefinnede fisk. Ordet strålefinnede fisk kommer af, at alle fiskenes finner stråler ud fra skelettet, hvor f.eks. kvastfinnede fisks muskler sidder ude i finnerne. Laksefisk eller laksefamilien består af b.la. laks, ørred, stalling og rødding. Laksefisk er benfisk og deres finne er placeret bagerst på ryggen. Laksefisken er en slank fisk med runde skæl og længden kan variere fra 13 cm helt op til 2 meter.
Laksefisk finder du i ferskvand men også i havet eller større søer.
Laks i ovn – Denne opskrift på laks i ovn indeholder lækre krydderurter og flødeost der gør den cremet. Nemt og hurtigt, hvis man ønsker noget der smager godt i den travle hverdag.
Lakselasagne – Hvis du er blevet træt af hakkekød i din lasagne, så synes vi du skal prøve denne lakselasagne. Det smager for godt!
FLADFISK
Fladfisk eller flynderfisk kendetegnes ved at den har en flad krop og at den er sammentrykt fra siderne. Det vil sige, at en fladfisk svømmer på siden og ikke på maven. Fladfisken har heller ikke en svømmeblære, hvilket betyder at den konstant skal bevæge sig for ikke at synke til bunds. Fladfisk eller flynderfisk består b.la. af fisketyperne hellefisk, helleflynder, ising, pighvar, rødspætte, rødtunge, skrubbe, skærising, slethvar og søtunge.
Du kan finde fladfisk i bunden og de fleste lever i havet men nogle kan også findes i ferskvand.
TORSKEFISK
Torskefisk, er ligesom laksefisk, strålefinnede fisk. Hvad der kendetegner torskefisk, er deres glatte skæl, bugfinnerne der er placeret foran eller under brystfinnerne eller den lukkede svømmeblære. Fiskearterne herunder er b.la. hvilling, kuller, kulmule, lange, lys/mørk sej, torsk, rødfisk og knurhane.
Torskefisk er typisk saltvandsfisk og en stor del af disse fisk findes i kolde eller temperere områder. Torskefisk kan blive helt op til 2 meter lange.
Torsk med sennepssovs – Hvis du er gået lidt træt i kogt torsk, så er det her et noget mere spændende alternativ, hvor torsken er ovnbagt. Du kan servere torsk med sennepssovs hele året rundt, men normalt foretrækker jeg det enten til nytår eller en varm sommeraften på terrassen!
Mørksej i ovn med grøntsager – Det her er en rigtig sund og lækker fiskeret. Når du laver mørksej i ovn med grøntsager, så kan du naturligvis selv vælge til og fra hvad du foretrækker. I denne opskrift har vi foreslået gulerødder og blomkålshoved som de centrale grøntsager. Udover det så er denne ret serveret med ris!
ØVRIGE FISK
I denne kategori finder du forskellige arter af fisk samlet et sted. Det kan være fisk såsom havkat, havtaske, hornfisk, gedde, makrel, pighaj, sild, sildehaj, stenbider, tun, ål og ålekvabbe.
Tunmousse – Denne opskrift på Tunmousse er perfekt til frokosten. Her får du endda to måder at lave tunmousse på!
Makrelsalat – Nogle gange har man brug for fisk men ikke det store hurlumhaj med at komme en laks i ovnen. Nogle gange skal det være nemt som denne opskrift.
Julesild – En opskrift til dig der elsker at lave tingene fra bunden af i juletiden. Det behøver ikke være svært at lave maden fra bunden af.