Lakselasagne er på menuen og det er faktisk fiskens dag – ja, nøjagtigt som chokoladen, kartoflen, isen, tærten osv. har deres helt egen dag, så har fisken også. Hvis I fejrer fiskens dag hos jer men elsker lasagne, så kunne lakselasagne være en god ret at fejre den med – især hvis fisk på menuen får dig til at udvandre til det nærmeste pizzeria.
Laks er nemlig havets kylling, og i lakselasagne er det oven i købet røget laks, det gør det jo kun endnu bedre. Røget laks er godt nok stadig fisk, men det er lidt ligesom med pommes fritter – det er jo faktisk også stadig kartofler. Måske elsker du laks – i så fald stopper overtalelsesforsøget her!
Lakselasagne med spinat
Der er også spinat i lakselasagnen, men STOP lige en halv, inden du haster videre. Det er jo ikke som i spinatstuvning – kedelig, grøn og sund – her er den jo i selskab med ost og pasta. Ost og pasta som i lasagne.
Ingredienser
- 600 g frossen helbladet spinat
- 5 dl piskefløde eller madlavningsfløde
- 1 spsk. citronsaft
- 175 g røget laks
- 16 lasagneplader – tørrede
- Lidt olie til formen
- 50 g revet mozzarella
- Salt og peber
Sådan laver du lakselasagne
- Kom den frosne spinat i en gryde uden vand, og damp ved middel til høj varme, til spinaten er tøet, og alt vandet er fordampet – det tager ca. 5 minutters.
- Skru ned for varmen, tilsæt fløde, og kog ind i ca. 10 minutter under konstant omrøring, så fløden ikke svider.
- Smag til med citronsaft, salt og peber.
- Tænd ovnen på over- og undervarme på 175° C – almindelig ovn, ikke varmluft.
- Kog lasagnepladerne i 3-4 minutter i letsaltet vand. Du kan evt. gøre det ad flere gange afhængig af grydens størrelse, så de ikke klistrer sammen. Tag dem op med en hulske, og læg dem enkeltvis på et rent viskestykke.
- Pensl en ovnfast form med olie. Formen skal måle ca. 15 x 30 cm (+/-) og 5 cm i højden.
- Del spinatsovsen i fire portioner af ens størrelse, skær laksen i tynde strimler, og del strimlerne i tre portioner.
- Læg fire lasagneplader i bunden af fadet/formen, så de lapper ind over hinanden, læg en portion spinatsovs ovenpå og derefter en portion laks. Gentag plader, sovs, laks, til alt er brugt, og afslut med den sidste portion spinatsovs.
- Stil lakselasagnen i den varme ovn i 10 minutter, tag den ud, drys med revet mozzarella og lidt groft salt, og sæt den derefter ind igen i ca. 20 minutter, til osten er gylden og sprød. Lad lasagnen hvile i ca. 10 minutter, hvorefter den er klar til at spise
Laks og spinat er godt for udseendet
Efter en god portion lakselasagne har du god ret til at føle dig sund. Laks ”smører” nemlig kroppen indefra, hvilket har en gavnlig effekt på din hud – hvis du altså spiser sunde fedtstoffer mere end én gang om året. De sunde fedtstoffer får du også fra nødder, mandler, avocado og vegetabilske olier – som f.eks. kokosolie. Bliv inspireret af flere lakse opskrifter såsom vores laks i ovn. Spinat hører med til superfood, som bl.a. kan booste et vægttab, men derudover styrker den også dit immunforsvar, dine muskler og dine knogler.
Så velbekomme!
Forberedelsestid: 30 minutter
Tilberedningstid: 30 minutter