BLØDDYRSOPSKRIFTER

Bløddyr betegnes som hvirvelløse dyr, hvilket betyder dyr uden rygrad. Typisk er kendetegnet ved bløddyr at de har en elastisk kappehule, der hele tiden udskifter vandet i kappen. Det er dog forskelligt fra dyr til dyr hvordan det gøres. Nogle bløddyr har en skal eller hus af kalk (muslinger) og andre kan have raspetunge. På denne side er bløddyr opdelt i to kategorier – Muslinger/østers og blæksprutte. Muslinger/østers kan også betegnes som skaldyr og hvis du mere er til skalddyr så tjek skaldyrsopskrifterne på siden. 

BLÆKSPRUTTE

Blæksprutter er marine bløddyr og også rovdyr. Blæksprutten har et stort antal fangarme, omkring munden, til at fange byttet med. Mange blækspruttearter kan i tilfælde af fare, sprøjte en mærk væske der minder om blæk. Nogle arter bærer en ydre skal mens de andre har en indre skal der ofte er uforkalket.

Sjov viden – Vidste du at blæksprutter er rigtig kloge? De er gode til at huske hvilket betyder de er rigtig lærenemme.

Calamaris – Lækre friturestegte blæksprutteringe med herlig urtedressing til. 

MUSLINGER & ØSTERS

Muslinger/østers tilhører også bløddyrene, og er kendetegnet ved at have en hård skal men indeni er de bløde. Af muslinger, er blåmuslingen den mest udbredte i Danmark. Her betragtes østers og muslinger som en kategori, selvom der er forskelle mellem de to. Det er f.eks. Muslinger bevæger sig meget hvor østers tilbringer det meste af livet et sted. Skallens tekstur er også anderledes, hvor østers skal er ru, er muslingers skal glat og skinnene.