SKALDYRSOPSKRIFTER

Skaldyr betyder spiselige saltvandsdyr som ligger i en skal eller har en rygskjold. Hvis du elsker fisk, så skal du også prøve skaldyr! Jeg har inddelt skaldyr i de tre kategorier: Hummer, krabbe og rejer. muslinger kan også betragtes som skaldyr, men også bløddyr. Ledte du efter muslinger? Så klik ind på bløddyrsopskrifter

HUMMER

 

Hummeren er et tibenet krebsdyr, hvilket krabber og rejer også er. Hummeren kendetegnes ved det dets cylindriske kjold, de store klosakse, som er ulige store, og brugt til at knuse byttet med og hummerens buede hale. Farven på hummer er blåsort og har en violet skær, dog når den er tilberedt har den en klar rød farve. I denne kategori vil du også se opskrifter på jomfruhummer.

Sjov viden – vidste du at hvis hummeren mister sin klo, så vokser der en ny ud!

KRABBE

Krabben er som hummeren, et tibenet krebsdyr. Krabbens krop er bredere end den er lang, hvilket betyder at den løber sidelæns, og den løber sidelæns meget hurtigt. Krabber kan også hurtigt grave sig ned i sandbunden grundet deres form. En krabbes størrelse varierer meget, fra 5 cm helt op til 30 cm. Krabben har 2 klosakse og 4 ganglemmer.

REJER

Rejer er også tibenede krebsdyr, dog findes der to former for rejer –  Dendrobranchiata og Caridea. Førstnævnte findes i 450 arter og kendetegnes ved grenede gæller. Anden nævnte har bladede gæller. Rejer findes i forskellige former, men de mest populære er eksempelvis tigerrejer, kæmperejer eller fjordrejer.   

Rejecocktail – En lækker lille forfriskende forret til at imponere gæsterne med. Denne rejecocktail indeholde dog ikke tomatsovs, men guacamole i stedet.