Rejecocktail. Det skulle ikke undre mig, hvis du aldrig har fået en rejecocktail. I hvert fald ikke på den traditionelle facon. Rejecocktail var FORRETTEN i 70’erne. Samme årti hvor pasta og ris også blev et hit. Måske skulle de have kommet det i rejecocktailen, så var den her måske også stadig. Men rejecocktail var altså datidens store hit til barnedåb, konfirmation, bryllupper og runde fødselsdage, da vores bedsteforældre ikke var bedsteforældre, men ”kun” forældre til vores forældre, hvis de endda var det. Det er mærkeligt at tænke på, ikk’? Så sad de dér og frådede i rejecocktail, kalvesteg stegt som vildt med waldorfsalat til og rubinsteinkage til dessert. Dengang blev der forresten også budt cigaretter rundt mellem retterne, som de røg inde i festlokalet, hvor de også spiste.

Rejecocktail

Nå, men tilbage til rejecocktailen. Det var et glas med icebergsalat i strimler i bunden, rejer ovenpå, herefter en rød dressing – a la thousand island – og til sidst blev den pyntet med flere rejer, dild og citronbåde og måske en tomatbåd. Det er ikke lige den opskrift du får her. Her får du i stedet en moderne variant med guacamole.

Ingredienser

  • 3 tomater
  • ½ rødløg
  • 2 avocadoer – de skal være bløde i enderne, så ved du, de er modne
  • ½ lime – kun saften
  • 1 spsk. græsk inspireret yoghurt
  • ¼ hoved icebergsalat
  • 200 g pillede rejer
  • 4 tsk. rød kaviar
  • 4 skiver agurk
  • 4 skiver citron
  • Lidt frisk dild
  • Salt og peber

Sådan laver du rejecocktail

  1. Skær 2 af tomaterne i halve, og fjern kernerne med en ske – de skal ikke bruges. Skær selve tomaterne i små tern.
  2. Pil rødløget, og hak det fint.
  3. Skær avocadoerne over på langs rundt om stenen. Fjern stenen, skrab avocadokødet ud af skrællen med en ske, og mos kødet med en gaffel. Hæld limesaften over, det reducerer iltningen, der giver avocadokødet en brun farve.
  4. Bland avocadokød, tomattern, hakket rødløg og den græskinspirerede yoghurt grundigt sammen til en guacamole. Smag til med lime, salt og peber.
  5. Snit icebergsalaten i fine strimler, og fordel den i fire glas. Kom guacamolen oven på salaten og til sidst rejerne.
  6. Skær den sidste tomat i både, og pynt alle fire portioner med dem, kaviar, agurk og citronskiverne samt en lille kvist dild.

Rejecocktailene spises med en gaffel og med et flute til.

Tip: Brug et bredt, lige glas, ellers kan det være svært at få en bid af det hele på engang, og hvem gider sidde med salaten tilbage til sidst, når rejer og guacamole er væk.

Thousand island dressing

Kunne du tænke dig at prøve kræfter med den traditionelle røde dressing, så har jeg også opskriften på den. Ingredienser

  • 5 cornichoner – du ved de dér små, grønne syltede agurker
  • 2 spsk. mayonnaise
  • ½ dl yoghurt naturel
  • 2 spsk. tomatketchup
  • 1 tsk. paprika
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Vælt hele moletjavsen – undtagen salt og peber – ned i en blender, eller brug en stavblender, og blend, til det bliver til en dressing. Smag til med salt og peber. Done!
Summary
recipe image
Recipe Name
Rejecocktail
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)