Tapas er i dag blevet et globalt fænomen, hvor nærmest alle retter kan indgå som små måltider i en større helhed. Flere og flere efterspørger tapas med fisk og skalddyr, og derfor har vi listet vores 7 yndlings fisketapas opskrifter herunder. Alle fisketapas retterne kan serveres til enhver anledning, fest eller lignende, hvor du vil forkæle dine gæster med god mad. 

Hvis du ikke selv orker at lave lækker fisketapas kan du nemt og hurtigt få den leveret lige til døren. Til at finde ud af, hvor du får leveret det bedste fisketapas til din fest anbefaler vi at bruge EventButler, der giver dig 3 tilbud fra steder, der kan levere mad ud af huset på din fisketapas og andet til enhver anledning. 

Bruschetta med røget laks

Bruschetta med røget laks er en super god hapser, som nydes helt perfekt med et køligt glas hvidvin eller bobler til.

Retten er nem at lave, da du blot skal skære ciabattabrødet i skiver. Herefter pensler du brødskiverne med olivenolie og rister brødene på panden eller i brødristeren indtil de er gyldne på begge sider. Derefter topper du brødet med en teskefuld cremefraiche samt det røget laks. Slutteligt pynter du dem af med klippet karse, salt og peper. 

Sprøde fishdippers

Disse små kugler af fisk og asiatiske grøntsager smager himmelsk og leder dine tanker hen på mere eksotiske himmelstrøg. En lille genialitet er at servere de sprøde fishdippers med en sød chilidip.

Det at lave dem er ikke svært, men der skal bruges en del ingredienser, samt der er flere steps i processen. Derfor kan du læse mere om, hvordan du laver disse himmelske fishdippers her.

Østers med syltede rødløg

Østers er en lækker spise og for, at de virkelig kommer til sin ret, så har de brug for et syrligt modspil i form af syltede rødløg og lime, der giver østersene den helt unikke ekstra smag.

Du starter med at hakke rødløg fint. Herefter koger du vand, eddike og sukker op i en gryde, så sukkeret bliver helt opløst. Derefter hælder du væsken over løgene i et glas og sætter glasset på køl i 2 timer. Og vupti, så har du lækre rødløg!

I forhold til dine østers starter du med at åbne dem og lægge dem på et fad. Herefter hakker du dild fint. Slutteligt pynter du dine østers med dilden, de syltede rødløg og friskpresset limesaft. 

Krebsesalat med avokado

Krebsesalat med avokado er en simpel ret, der smager skønt på et stykke brød og kan serveres til enhver anledning.

Først skal du bruge peberrod og rive det på et rivjern. Dernæst skal du flække advokadoen samt skære den i tern. Dilden skal hakkes groft og krebsehalerne skal vendes med citronsaft og salt.

Slutteligt vendes olie, peberrod, avokado og dild sammen med rejerne og voila, så har du lavet en lækker krebsesalat med avokado!

Black tigerrejer syltet i honning, chili og ristet kokos 

Sorte tigerrejer syltet med honning, chili og kokos smager himmelsk, og det er super nemt. Nogle putter også æggenudler i bunden af retten.

Fremgangsmåden er simpel, da du blot piller rejerne (medmindre, der ikke er skal på). Husk at fjerne tarmen her. Herefter damper du rejerne i hvidvin med hakket løg. Når rejerne er dampet, lader du dem køle af i deres egen lage. Herefter flækker du rejerne og lægger dem i en marinade af olie, hakket chili, ristet kokosmel og honning.

Hvis man ønsker at bruge æddenudler i retten, så skal de vendes i en lage af olie, limesaft, rørsukker og finthakket tomat. Og voila, så er du klar til at ligge nudlerne i en skåle og anrette retten med rejer ovenpå samt drysse ristet kokosmel udover retten.

Kammuslinger i dressing og varmrøget laks på urtesalat

Kammuslinger i dressing og varmrøget laks på urtesalat er en sikker vinder til enhver anledning.

Først damper du kammuslingerne og lader dem herefter afkøle i lagen. Derefter røres en dressing af græsk yougurt, dampelage og krydderurter. 

Pil derefter buketter af krydderurter, og mariner dem med olie, citronsaft, flagesalt og friskkværnet peber. Dernæst klargør du laksen ved at fjerne skindet og skære den i grove tern.

Slutteligt anretter du krydderurtersalaten, læg laksestykkerne på, skær de kolde kammuslinger i passende stykker, der lægges ovenpå lakseternene. Herefter fylder du dressing på toppen og drysser med friskkværnet peber.

Surdejsbrød med avokado og stenbiderrogn

Et lækkert surdejsbrød lægger grundstenene for en himmelsk mad med avokado og stenbiderrogn.

Først rister du surdejsbrødet dernæst skyller og tørrer du hjertesalat og fordeler bladene på det ristede brød. Hernæst fordeler og moser du avokado kødet ud på brødskiverne og krydr med salt, peber, citronsaft og -skal.

Slutteligt topper du med mayonnaise, stenbiderrogn og karse.