Er du dygtig til at lave mad og udvikle opskrifter? Så har du måske en drøm om at dele det med andre på de sociale medier eller på din egen madblog. For at gøre det, så skal du selvfølgelig også tage billeder af din lækre mad. Men faktisk er det ikke helt så nemt endda at tage billeder som under maden retfærdighed. Der skal et par ting til, før mad billeder bliver rigtig gode. Det får du her 3 tips til, sådan at dine billeder bliver ligeså gode som din mad er.

Den rigtige baggrund gør en kæmpe forskel for dit madbillede

Mange madbloggere gør næsten lige så meget ud af den rigtige baggrund til billedet, som de gør ud af maden. Den rigtige baggrund og den rigtige vinkel på billedet gør nemlig en verden til forskel når det kommer til billedmateriale. En rodet baggrund eller en baggrund hvor der er mange ting at forholde sig til, vil fjerne fokusset fra maden på billedet. Det er også derfor at der er mange der for eksempel stiller sig op på stolen for at fange den helt rigtige vinkel. Der er også mange der har flere forskellige baggrunde liggende, som de kan skifte imellem til deres billeder. Du kan dog også sagtens nøjes med en rigtig smuk bordplade. Ofte ligner baggrundene forskellige smukke bordplader. Så har du en smuk bordplade i dit køkken, så skal du ikke tænke mere over baggrund til dit billede. Med handcrafted interior er du garanteret den perfekte bordplade til dit madbillede.

Anret det lækkert

Udover en smuk bordplade som baggrund til billedet så er det også vigtigt at du anretter maden lækkert på tallerkenen. Læg et par skiver citron ved din laks, drys lidt sorte sesamfrø udover din fine salat eller kom et par basilikum blade øverst på din gryderet. Alle tricks er tilladte og en lækker anretning kan få selv en sildemad til at se ekstra lækker ud. Det er også fint at vise how to videoer. Her kan du for eksempel vise hvordan du piller eller ordner en fisk inden du tilbereder den og laver den flotte anretning.

Brug det gode lys

Når du skal tage billeder er dit lys også virkelig vigtigt. Er lyset ikke godt nok, så vil selv de smukkeste farver i din mad se triste ud på billedet. Du kan selvfølgelig vælge at redigere dem efterfølgende. Men det er noget nemmere med et godt udgangspunkt. Et godt lys kan for eksempel være sollyset, men uden det er for skrapt. Ellers er der mange der kæmper specielle lys eller lamper til fotobrug. På den måde kan du fange alle de fine detaljer og farver i din mad langt bedre. Skal du tage billeder af en lys eller grålig fisk og lyset ikke er godt, så kan du risikere at din fisk ser mere grå og trist ud end noget andet. Det vil være svært at imponere nogen med sådan et billede og mange vil måske springe opskriften over selvom du virkelig har lavet en god opskrift. Det er billedet der for dine læsere til at kigge nærmere på opskriften, derfor er det virkelig vigtigt at det er i god kvalitet.