Vil man gerne være dygtig til at tilberede laks, så gælder det om at læse med her. Det kræver snilde at få tilberedt laksen på bedste vis, og det er godt givet ud at sætte sig ind i, hvordan man får den bedst mulige laks på bordet. Langt de fleste mennesker kan godt lide fisk, og der er også rigtig mange, der er super dygtige til at få lavet den helt perfekt. Hvis man endnu ikke er en ørn i et køkken, så kan man med fordel tage på et madlavningskursus. Det kan man i langt de fleste byer, og det er heller ikke noget, der koster så mange penge. Det er med andre ord en god investering, hvis man gerne vil blive dygtigere til at lave mad. Nøglen til at lave den allerbedste laks er at sørge for at tage fisken ud at køleskabet i god tid inden tilberedningen.

Tilbered laksen på en pande

Er man til fisk, så er laksen et hit blandt de fleste. Den har en særlig smag, og den giver en rigtig god mæthed. Denne type af fisk er også super sund. Dens milde smag passer til en lang række af både kolde og varme retter, og den er derfor perfekt på langt de fleste danske middagsborde. Som de fleste ved, så kan man både stege laks på en pande, i ovnen, eller man kan grille den. Det anbefales at stege den på panden for at få det bedste resultat. Man skal i den forbindelse også sørge for at få laksen ud af køleskabet 15 minutter før, at den skal på panden. Grunden til dette er, at fisken ikke må være alt for kold, når den skal steges. Man skal derefter dyppe laksen i salt, og det skal ske på begge dens sider.

Vælg en tykbundet pande

Vil man have det bedste resultat, så skal man vælge en tykbundet pande. Når laksen er blevet saltet, kan man gå i gang med at varme panden op. Varmen må meget gerne være middelhøj, og der skal olie på den. Man skal placere laksen med skindsiden nedad for at få det bedste resultat. Her skal den stege i 2 minutter. Herefter kan man putte lidt smør på panden og lægge laksen tilbage igen, så den får yderligere 3-4 minutter på skindsiden. Derefter skal fisken vendes, og den skal kun have cirka 30 sekunder på den anden side. Når fisken er færdig med at stege, tager man den af panden og lægger den på en tallerken. Her kan man dyppe lidt citronsaft på fisken, og det kan være fordelagtigt at servere den sammen med en god salat. Velbekomme.