Der er måske mange, som tror, at det kun er soldater og andre i den stil, som får traumer. Det er desværre ikke rigtigt. Man kan få store og små traumer af mange ting, og det kan ske for alle mennesker. Her kan du læse om forskellige slags, og hvorfor det er vigtigt at få behandlet dem.

Der er mange slags traumer

Du kan bliver traumatiseret af meget. Ja, det kan være ting som overfald, biluheld og meget mere, men det kan også være, at du er på fisketur, og så mens du er på havet, blæser båden så langt ud, at du et stykke tid tror, at du ikke kan ro ind igen. 

Den frygt kan sagtens give et traume, og det kan være, at det ikke bare trigges, når du er på havet, men at du får det dårligt, bare du læser en fiskeopskrift.

Det vigtigste er, at man selv tager det seriøst, og at man også oplever, at dem omkring en gør det. Det gælder både psykologer, læger, familie og venner.

Det er meget nemmere at få det bedre, når man får god støtte fra sine omgivelser.

Få den rigtige traumebehandling

Der er mange traumer og der er mange slags traumebehandlinger. Du kan læse mere om dem på https://www.traumeklinikken.dk/traumebehandling/. Det vigtigste ved traumebehandling er, at du kommer i gang med den.

Jo hurtigere du kommer i gang, jo hurtigere får du det bedre.

Det er mange metoder til behandling, så det kan godt være, at du skal prøve dig frem med lidt forskellige, indtil du finder lige den eller dem, som passer bedst til dig og din situation.

Hold fast i, at det skal passe til dig og dine behov.

PTSD og traumer

Hvis man har et slemt traume, kan man udvikle PTSD. Det betyder, at du bliver endnu mere påvirket at dit traume i hverdagen, og det kan virkelig være forstyrrende for dig og dit liv. 

Derfor er det vigtigt at få traumebehandling, så snart du er klar, så du kan få det bedre.

PTSD kommer heller ikke kun fra krig, men kan komme fra en hård barndom med vold, dårlige forhold, uheld, ulykker og meget andet. Lige meget hvad det kommer af, så kan traumebehandling hjælpe dig til at få det bedre, så du kan få dit liv tilbage.

Få også hjælp i grupper

Det er altid godt at komme til en ekspert alene, så man virkelig kan arbejde i dybden med traumerne, men når man først er i gang, så findes der også støttegrupper, hvor man kan dele sine oplevelser, op- og nedture og glæder med andre i samme eller lignende situationer. 

Det kan være rigtigt rart, for det kan gøre, at man føler sig set og mindre alene.

Det er også sundt, når man behandler sine traumer.

Støtte fra omgivelser er et af de bedste første skridt til at få det bedre. Ræk ud og bed om hjælp, og vær klar på at blive grebet og hjulpet.