Vi ved alle, at det er vigtigt at sove godt om natten. Det er dog ikke alle, der er lige gode til at prioritere nattesøvnen, og det er heller ikke alle, der ved, hvordan de kan højne deres søvnkvalitet.

 

Der er mange faktorer, der spiller ind på din søvn, og det er derfor en god idé at have en idé om, hvad der spiller en rolle, og hvad der ikke gør. På den måde kan du nemlig selv gøre en indsats for at nå frem til den helt gode og dybe søvn.

 

Hvad består din kost af?

Selvom det kan virke underligt, at den type mad, du indtager, spiller en rolle for, hvordan du sover, er det faktisk sådan, det forholder sig. Det betyder, at du med den rigtige kost kan komme ind i en bedre søvnrytme og sove bedre om natten.

 

Der er flere fødevarer, som kan have en positiv indvirkning på din søvn. En af dem er fisk, som er fyldt med mange gode næringsstoffer og omega 3-fedtsyrer. Der er lavet forskning, som peger på, at der er en sammenhæng mellem indtaget af fisk og søvnkvaliteten.

 

Det betyder, at du med fordel kan skrue op for dit fiskeindtag og måske overveje at skifte oksekødet ud med eksempelvis laks eller torsk, hvis du gerne vil sove bedre om natten. Hvis du mangler inspiration til retter med fisk, er der masser af gode opskrifter at finde på nettet, som med sikkerhed vil give dig lyst til at spise fisk så ofte som muligt.

 

Derudover er det en god idé ikke at indtage koffeinholdige drikke, sukker og ikke mindst alkohol før sengetid, da dette kan påvirke din søvn i en dårlig retning.

 

En seng, der opfylder dine behov

Én ting er sikker, når det gælder søvnen, og det er, at den gode nattesøvn kræver en god seng. Du kan finde en masse inspiration og guides til valg af seng her, så du kan være sikker på at finde frem til den helt rette.

 

Der er nemlig rigtig mange forskellige senge og sengetyper på markedet, og det betyder, at det kan være svært at finde hoved og hale i, hvilken slags du skal vælge.

 

Valget vil tit komme an på dine personlige præferencer og behov, og det kan derfor være fornuftigt at få kendskab til alt lige fra boksmadrassen til elevationssengen, så du kan finde ud af, hvilken en der passer bedst til dig.

 

Undgå stress og jag

Hvis du vil sove godt om natten, er det klogt, at du så vidt muligt undgår at blive stresset, men i stedet sørger for at tage nogle pauser, så du ikke presser dig selv.

 

Det er nemlig svært at falde i søvn, hvis du har en masse stresstanker, der konstant kører rundt i dit hoved og gør, at du ikke kan falde til ro. Det vil ligeledes være sværere at nå ind til den dybe søvn, hvis du føler dig stresset.

 

Indret et soveværelse, der gør dig glad

Indretningen af dit soveværelse er ikke ubetydeligt for søvnen. Hvis du gør noget ud af indretningen og sørger for, at den passer til dig, vil du trives bedre i rummet, hvilket vil kunne mærkes på din søvnkvalitet.

 

Du kan gøre flere ting, for at dit værelse bliver hyggeligt og har et godt sovemiljø. En af dem er at holde orden og minimere rodet, da det vil gøre det nemmere at få ro i hovedet, når du skal sove.

 

Derudover kan du overveje at male væggene på værelset i en farve, der får dig til at slappe af, og som du nyder at kigge på.

Kom ind i en god søvnrytme

Det siger sig nok næsten sig selv, at du vil sove bedre, hvis du har en regelmæssig og ordentlig søvnrytme. Derfor er det en rigtig smart idé at prioritere at gå nogenlunde samme tid i seng hver aften og at stå op på nogenlunde samme tid hver morgen.

 

Du kan eksempelvis sørge for at sætte ur hver dag – også i weekenderne – så du kommer ind i en god rytme. Selvom det måske lyder lidt hårdt at sætte ur, når du har fri, fungerer det for mange, og det vil gøre dine dage længere.