At leve sundt er ikke altid nemt. Selvom det ser nemt ud for nogen, kan man ikke altid efterligne det. Der kommer altid noget op, der gør at man ikke kan leve sundt gennem hele livet. Det kan være stress, sorg eller et problem man går og struggler med over længere tid. Lige meget hvad, kan det i hvert fald være svært at dyrke motion og spise sundt og varieret hver eneste dag, resten af ens liv. Dog er det vigtigt at man prøver at leve sundt, de perioder i ens liv hvor man har det godt. En sund livsstil kan hjælpe på rigtig mange ting, herunder hjertekarsygdomme, forebyggelse af diabetes og blodtrykket.

Hvad er et blodtryk egentlig?

Ordet blodtryk forbinder man ofte med fedme og andre livsstilssygedomme. Dog kan alle opleve for højt eller for lavt blodtryk en gang imellem. Derfor skal man ikke altid forbinde et for højt eller lavt blodtryk med noget farligt. Et blodtryk er et begreb man bruger inde for lægeverdenen. Og det er faktisk bare et udtryk for det tryk der kommer, når blodet trykker mod blodkarrets vægge, når det bliver presset ud fra hjertet. På den måde kan man altså finde ud af hvor kraftigt hjertet arbejder og hvor fleksible væggene i blodkarret er.

Sunde alternativer kan hjælpe på forhøjet eller for lavt blodtryk

Hvis du vil undgå at få forhøjet eller for lavt blodtryk, handler det rigtig meget om at have den rigtige livsstil. Her kan fisk og andre sunde alternativer hjælpe dig. Det der er vigtigt, for at undgå et for højt eller et for lavt blodtryk, er nemlig overvægt. Med overvægt kommer der med god sandsynlighed forhøjet blodtryk, samt en masse følgesygdomme, der kan ændre livskvaliteten for dig. Derfor er det vigtigt at du prøver på at spise sundt og varieret, herunder en masse fisk, da de har gode næringsstoffer.