Fisk er utrolig velegnet til at blive grillet, alligevel er der mange der vælger firbenet dyr, når det kommer til, hvad der skal puttes på grillen. Når man griller fisk, får det en helt anden smag, end hvis man eksempelvis damper eller bager det i ovnen, hvor det ikke tager så meget smag. Der er derfor mange, der ville kunne få øjnene op for fisk, hvis de fik det serveret grillet. Her er nogle gode råd til dig, der gerne vil igang med at grille fisk.

Brug en kulgrill for bedre smag

Du kan naturligvis sagtens bruge en gasgrill til at grille fisk med. Men hvis du bruger en kulgrill som disse så tager fisken lidt mere smag, og får en mere grillet og røget smag.

Brug en dobbeltrist

Når du griller fisk, kan det være en stor fordel af benytte en dobbeltrist. I denne ligger du blot fisken og vender denne i stedet for at skulle vende fisken på grillristen og risikere at den går i stykker.

Brug en foliebakke (eller folie)

Griller du fisk der ikke har så fast en struktur, kan det være en god ide at bruge en foliepakke eller putte den ind i folie. Dette er eksempelvis helt perfekt til rødspætter og andre fladfisk. Smør med lidt olie og citron, og du får en perfekt grillet fisk.

Fede fisk kan klare høj varme

Nogle fisk kræver at man er over dem, og kan ikke tåle for meget varme. Fede fisk som eksempelvis lask er fed, og kan derfor tåle høj og direkte varme, hvilket også gør den til en af den mest taknemmelige fisk at grille.

Mager fisk skal pakkes ind

Mager fisk som helleflyder skal man derimod ikke grille ved høj og direkte varme, det vil ødelægge den. Pak mager fisk og og gril det eventuelt ved inddirekte varme. Det giver stadig den gode smag og det holder på saften i kødet.

Fyld hele fisk

Hvis du griller en hel fisk, er det en god ide at fylde den med krydderier og citron. Det giver en god smag, når det trænger ud i kødet og det er med til at sørge for, at den ikke bliver tør. Dette kan være ørreder, som også er den der nok er størst chance for du selv kan fange.