Du bør passe på dine tænder, det ved du. Men hvordan opbygger man sunde vaner for tandrens, så bisserne holder sig rene hele livet igennem? I denne guide for du gode tips til at opbygge disse vaner.

Hvorfor passe på tænder?

Uanset hvor godt man passer på tænderne, kan det ske, at der opstår problemer. I så fald er man nødt til at tage til en Tandlæge København og få ordnet problemet. Så hvorfor overhovedet prøve at passe på tænderne selv? Jo, for ligesom man siger, at et æble om dagen holder lægen væk, så kan man i vid udstrækning undgå tandproblemer, som kræver tandlægebesøg, hvis blot man renser tænderne. Det sparer en for en masse smerte, dårlig ånde, huller og så videre.

Svar på spørgsmål

Du ved nok at sukker og søde sager er dårlige for tænderne, men der er mange andre madvarer, som du sikkert er mere i tvivl om. Er chips dårlige for tænderne, selvom der ikke er sukker på dem? Hvad med fedt fra kød? Er fisk godt for dine tænder? Svarene på disse spørgsmål er ja, nej og nej, men der er masser af andre spørgsmål derude, som du endnu ikke kender svaret på. Hvis du er i tvivl, kan du altid spørge din tandlæge.

Opbyg sunde vaner

Når det handler om at opbygge gode vaner for dine tænder, handler det om at starte småt. Du kender sikkert kampen for at komme i gang med træning og sund mad. Det samme gælder tandrens. Så hvis du gerne vil ind i vanen med at bruge tandtråd eller børste tænder et bestemt antal minutter, så begynd ikke for hårdt. Hvis du vil bruge tandtråd, så rens én tand første dag. Næste dag renser du to og langsomt, dag efter dag renses flere tænder ad gangen, og til sidst vil det ikke føles som en pligt.