I denne opskrift tilbereder vi sous vide laks og serverer den med løgmarmelade og risottobarer.
Den søde og syrlige smag i løgmarmeladen spiller godt op imod de sprøde risottobarer og den saftige laks.
Opskrift
Denne opskrift er til 4 personer og tager 1 time at lave.
Ingredienser
- 4 stk. laksefileter
- 30 gram groft salt
- 250 gram risotto (rest, der er færdiglavet)
- 4 spsk. løgmarmelade
- 2 æg (sammenpiskede)
- 3 dl panko (eller rasp)
- Olie (til frituregryden)
Sådan gør du
Sous vide laks
Laksen bliver gourmetsaltet inden tilberedningen. Det er med til at fjerne lidt at væsken i kødet og gøre den mere fast og saftig. Den bliver dækket med et tyndt lag salt og får lov til at stå at trække i en halv time.
Herefter skylles den under den kolde hane, for at fjerne alt salten. Den skal tørres grundigt og pakkes ind i en vakuumpose.
Varm dit sous vide vandbad op til 48 grader og placer fisken der i.
Fisken skal tilberedes i 25 minutter i vandbaddet.
Tag fisken ud af vakuumposerne lige inden servering og dup den tør.
Server straks.
Risottobarer
Risottobarer er en god måde at tænke i mindre madspild.
Det handler primært om at have en rest tilovers. Hvis du altid spiser hele din portion risotto, så lav gerne en ekstra stor portion næste gang. Her er der inspiration til forskellige risotto opskrifter.
Resten skal i fryseren, det kan være i en hvilken som helst form du lige har. Muffinsforme, kugleforme eller som vi har brugt her – en chokoladeform på cirka 2x3x7 cm.
Formen blev lagt i fryseren og kan bruges en hvilken som helst dag du ønsker et nemt måltid.
Tænd din frituregryde (almindelig gryde med olie) på 180 grader og tag først det frosne risotto ud af fryseren et par minutter før det skal tilberedes.
Paner risottoen i først pisket æg og herefter rasp med salt og peber. Raspen kan sagtens erstattes med panko, hvis du ønsker det ekstra sprødt.
Frituresteg dine risottobarer i olien i cirka 3-5 minutter. De er tilberedt inden i, så turen i gryden er udelukkende for at få indholdet lunet samt skorpen sprød. Lad vær med at komme for mange barer i olien på én gang, da det vil sænke oliens temperatur for meget.
Tag dem op af olien og lad dem afdryppe på køkkenrulle og giv dem lidt salt.
Anretning
Skær laksen i skiver og server retten med en løgmarmelade og evt. urteolie.