Hvis du gerne vil tabe dig, er det en rigtig god ide for dig, at du spiser noget mere fisk. Det mætter i lang tid og passer til mange forskellige kure. For eksempel kan du både spise fisk, når du spiser efter LCHF og 5:2 kuren.

Går du, som mange af os andre, med en drøm om at tabe dig, er det en rigtig god ide for dig, at du spiser noget mere fisk. Fisk er nemlig en sund og fedtfattig form for protein, der er med til at gøre dig mæt i lang tid. Hvis du spiser meget kød, der indeholder mere fedt, vil du derfor hurtigt se en forskel, når du begynder at skifte det ud med fisk et par gange om ugen.

Fisk kan passe ind i mange forskellige former for slankekure

Det er meget forskelligt, hvilken form for slankekur eller livsstilsændring, der passer til den enkelte. For nogle er det nemmest for dem at spise masser af fedt og protein og skære ned på kulhydraterne. Det er den kur, der er kendt som LCHF; Low Carb High Fat.

For andre er det nemmere, at de har nogle dage om ugen, hvor de kan spise almindeligt sundt, og at der så er to dage om ugen, hvor de har særligt fokus på ikke at spise så mange kalorier. Det er den kur, der hedder 5:2. Der spiser du normalt sundt i 5 dage og holder så en form for faste i to dage, hvor du kun spiser meget få kalorier.

Lige meget om du er til den ene eller anden form for kur, eller du bare gerne vil spise almindeligt sundt, vil det være naturligt, at du gør fisk til en del af din kost. Det høje proteinniveau er med til at gøre, at du bliver mæt i lang tid, samtidig med at du ikke spiser særligt mange kalorier.

De bedste fisk for dig, der vil tabe dig

Når du vil tabe dig, kommer det helt an på, om du har fokus på at spise fedt eller på at undgå fedt, når du skal vælge, hvilke fisk du gerne vil spise.

I LCHF er teorien, at det er kombinationen af fedt og kulhydrater, der gør dig tyk, og at du derfor bør undgå en af delene. Fordi fedt og protein mætter mest, har denne kur fokus på at udelukke kulhydraterne. Når du spiser efter denne metode, er det derfor særligt vigtigt, at du går efter de fede fisk. Det er for eksempel makrel, sild, laks, ørred og hellefisk. Vælger du en af de mere magre fiskevarianter, handler det derfor om at finde ud af, hvordan du kan gøre den mere fed – for eksempel med en lækker flødesovs.

Er du derimod på 5:2 kuren, hvor der er fokus på, at du ikke får for mange kalorier, er det en god ide for dig, at du vælger de fedtfattige fisk. Det er for eksempel rødspætte, torsk, helleflynder og hornfisk. Det hjælper dig til, at du ikke får for mange kalorier. Det er dog de fede fisk, der indeholder mest omega 3. Derfor er det en god ide, at du i hvert fald en gang om ugen også spiser noget fed fisk.