Sponsoreret indhold

Mange familier, især med børn, bruger hver måned mange penge på mad. Det er en af de største udgifter i hverdagen, og det kan måske være lidt svært at finde ud af, hvordan man sparer indenfor området. Det kan dog sagtens lade sig gøre, og hvis man er god til det, kan man ende med at spare en masse penge, som man i stedet kan bruge på nogle sjove ting – for eksempel et hotelophold i en forlænget weekend, noget nyt til hjemmet eller en sjov familieaktivitet. Lyder det som noget for dig, kan du her læse om fem forskellige måder, hvorpå man kan spare penge på mad.

 

Vælg de billigere alternativer

Der er ret stor forskel på, hvor mange penge husstande bruger på mad, og det skyldes delvist, at der er stor forskel på, hvilke varer folk køber flest af. Gør man sig mest i at købe de dyre kvalitetsvarer, vil man selvsagt bruge flere penge på mad, end hvis man har det fint med at holde sig til mere budgetvenlige varer. Vil man spare penge på mad, er dette altså et godt sted at starte.

 

Køb når der er gode tilbud

At handle, når der er tilbud, giver lidt sig selv, når man prøver at spare penge. Man kan få meget ud af at holde øje med gode tilbud i butikkerne, og nogle gange kan det endda betale sig at handle i andre dagligvarebutikker end dem, man plejer at holde sig til, da det kan være, at der er forskel på priserne. Det er også muligt at finde kuponer på bestemte varer, så man kan spare endnu flere penge.

 

Nogle varer kan man nøjes med at købe, når de er på tilbud, og så til gengæld slå til på det rigtige tidspunkt og købe i lidt større mængder end normalt. Det kan man sagtens spare nogle penge på, hvis der er tale om varer, som kan fryses ned eller er langtidsholdbare og ikke behøver at stå på køl.

 

Lav planer for, hvad I skal spise

At lave madplaner for den kommende uge gør generelt hverdagen en del lettere. For det første er det nemmere kun at handle det, man har brug for, når man ved præcis, hvad man skal købe. For det andet slipper man for at skulle bruge dagen på at tænke over, hvad man skal finde på at lave til aftensmad. I stedet kan man bruge noget af lørdagen eller søndagen på at finde 7 gode retter og få handlet alle de nødvendige ting ind. På den måde undgår du også at købe for meget af noget, hvilket kan spare dig for nogle penge.

 

Begræns mængden af indkøbsture

Bruger man noget tid på at få en madplan på plads, inden ugen begynder, ved man allerede ved ugens start, hvad man har brug for at købe af madvarer, og man behøver måske kun at handle den ene gang om ugen. Det kan man spare både penge og tid på.

 

Hold dig til indkøbslisten

Noget, man hurtigt kan komme til at bruge mange unødvendige penge på, er impulskøb, når man bliver fristet i supermarkedet. Man kan spare overraskende mange penge ved at lave en indkøbsliste hjemmefra og holde sig til den, når man handler. Det kan kræve lidt øvelse, men på længere sigt bliver man glad for det, hvis man lærer sig selv at modstå trangen til at putte nogle fristende og ekstra varer ned i kurven, hvis man er sulten eller i lidt for godt humør, mens man handler.

 

Når du så laver indkøbslisten, er det vigtigt, at du gør det grundigt, så du får købt alt, hvad du mangler, på én gang. Det hænger sammen med kun at handle en enkelt eller to gange om ugen. Jo sjældnere man befinder sig i et supermarked, jo færre impulskøb bliver det til, så hvis du kun behøver at handle én gang om ugen, fordi du laver indkøbslisten grundigt, gør du dig selv en stor tjeneste.