En fiskeret kan være svaret på den perfekte middag, hvis den bliver lavet og serveret ordentligt. Afhængig af fisken kan dette dog være svært, men det er vigtigt, at fisk bliver tilberedt helt rigtigt, så det giver gode resultater. Synes du, at det er svært at tilberede og servere fisk på den helt rette måde, så kan du læse med her, hvor du finder nogle hurtige og nemme tips til at lave fiskeretter, så de sidder lige i skabet.

 

Spar ikke på krydderierne

Selvom mange af de fisk, man oftest laver mad af, lever i saltvand, smager fiskens kød tit ret ferskt. Derfor må man ikke glemme at salte fisken godt, inden man tilbereder den. Peber er også vigtigt for at få en fisk, der har god smag, og her skal man heller ikke spare. Det gør ofte ikke noget at bruge lidt flere krydderier, end man normalt ville, når man skal tilberede en fiskeret, da retten bliver langt bedre, hvis den smager igennem.

 

Man kan desuden stege fisken sammen med krydderurter som rosmarin eller timian, og hvidløg går man heller aldrig galt i byen med. Vælg et krydderi eller en krydderurt, du holder af og find på kreative måder at gøre det til en del af fiskeretten på. Det er nemlig næsten ligegyldigt, hvordan du tilfører god smag til fisken, det vigtigste er blot, at det ellers ferske kød bliver peppet lidt op med nogle friske krydderier og krydderurter.

 

Tilbered fisken på forskellige måder

En af de helt store fordele ved fisk er, at det kan spises på rigtig mange forskellige måder. Man kan for eksempel både tilberede en fisk i ovnen, stege den eller smide den en tur på grillen. På grillen kan man både ryge eller grille fisken, alt afhængig af hvilken fisk, der er tale om. Så har man et perfekt måltid til en varm sommeraften, hvor det er oplagt at tage grillen i brug.

 

Køb fisken hos fiskehandleren

Man kan sagtens finde god fisk i supermarkedet, men vil man have fuldstændig frisk og perfekt fisk, så kan det godt betale sig at bruge lidt ekstra penge på at købe fisken hos fiskehandleren i stedet for. Den fisk, man får hos fiskehandleren, er langt mere frisk, og når fiskeretten er blevet tilberedt med en fisk af høj kvalitet, betyder det, at fiskeretten bliver mere frisk og velsmagende. Derudover kan man i supermarkedet ofte kun finde de samme tre-fire typer fisk, så hvis man virkelig vil have noget, der er ud over det sædvanlige, bør man også besøge fiskehandleren, hvor man kan finde et hav af forskellige typer fisk.

 

Vær forsigtig, når du steget fisken

En alletiders fisk kan hurtigt blive rigtig kedelig og uudholdelig at spise, hvis man steger den forkert eller for meget. Overstegning resulterer i en tør og kedelig fisk, som ikke er til at holde ud at spise. Ligeledes bliver fisken ødelagt, hvis den bliver stegt ved for høj varme. Kunsten er derfor at finde den helt rette temperatur at stege fisken på, samt at være forsigtig for at undgå at give den for lang tid på panden. Hvor lang tid en fisk skal steges kommer helt an på typen af fisk, og det er derfor noget, du bør sætte dig ind i, før du begynder at lave maden. Spørg eventuelt om gode råd til tilberedning af fisken, når du køber den hos fiskehandleren.

 

Server fisken med den rette vin

Når man først har brugt meget tid på at kokkerere og stable den helt perfekte fiskeret på benene, så skal man naturligvis også servere fisken på den rette måde. Har man fulgt de ovenstående tips, bliver fisken forhåbentlig rigtig lækker, men den smager uden tvivl langt bedre, hvis den bliver serveret sammen med den helt rigtige vin. Vin til fisken er prikken over i’et, når der bliver sat en god fiskeret på bordet, så den skal nøje udvælges. Når vinen er valgt, så lad den ligge i et vinkøleskab i nogle timer, for eksempel et Liebherr vinkøleskab. Så har vinen den helt rette temperatur, når den bliver serveret, hvilket gør middagen endnu mere lækker og gennemført.

fisk og hvidvin