God rengøring er afgørende, når du har med fisk at gøre. Derfor er det oplagt, at du anskaffer en industriopvaskemaskine, der er meget driftssikker og hurtig. Du kan også bruge den til at tilberede din fisk sous vide.

Når du håndterer fisk, er det altid meget vigtigt, at hygiejnen er helt i top. Er den ikke det, kan bakterier og parasitter fra fiskene nemlig overleve og gøre dig syg. Derfor skal alt dit service vaskes grundigt, når der har været rå fisk på det.

industriopvaskemaskiner

Det bedste er, at du kommer det i en opvaskemaskine, da det er klart den mest effektive måde at vaske op på. Det kan være ubehageligt for dig at vaske op i hånden i vand, der er så varmt, at du kan være sikker på, at bakterierne dør.

Samtidig er opvask ikke en disciplin, der er særlig mange, der nyder. Der kan opvaskemaskinen også være en stor hjælp, så du slipper for ekstra arbejde. Det giver dig tid til andre aktiviteter, som du har mere lyst til.

Overvej en industriopvaskemaskine – mere arbejdskraft og kortere vasketid

Vil du have en opvaskemaskine, der er meget driftssikker og arbejder hurtigt, er det en god ide, at du vælger en industriopvaskemaskine. De er fremstillet til at stå i køkkener i kantiner, restauranter og cafeer, hvor der bliver stillet store krav til, at servicet hurtigt er rent – og at det er helt rent hver gang.

I maskinerne kommer temperaturen helt op på 82 grader, når servicet bliver skyllet af, og de har en vasketemperatur på 55 grader. Dermed kan du være sikker på, at dit service er blevet grundigt vasket, når du sætter det derind.

Du kan typisk vælge mellem tre til fem programmer på maskinen, hvilket også giver dig mulighed for at vælge det program, der passer til din vask. Læs mere om industriopvaskemaskiner her.

Brug industriopvaskemaskinen til at tilberede fisk

En anden måde, du kan bruge din industriopvaskemaskine på, er, at du kan tilberede selve fisken i den. De seneste år er det blevet mere og mere populært at tilberede kød, fisk og grøntsager sous vide. Metoden har længe været brugt af kokkene på de fine restauranter, men nu er det også blevet mere normalt at kunne gøre derhjemme.

Normalt kræver det en særlig sous vide maskine, hvor madvarerne skal stå i meget lang tid, før de får den rigtige konsistens og smag, som metoden giver. Med en opvaskemaskine kan du dog faktisk opnå det samme – bare på meget kortere tid. Så længe din opvaskemaskine kan komme op på 55 grader, kan du tilberede fisk sous vide i den.

Du vakuumpakker fisken sammen med de urter og krydderier, som du vil tilberede den med. Derefter lægger du den i en ren og tom opvaskemaskine og kører et program på 55 grader på halvanden time. Når opvaskemaskinen er færdig, er fisken klar til servering.

Driver du en restaurant, bør du ikke bruge denne metode, da fødevaremyndighederne ikke er glade for, at du tilbereder fisk i opvaskemaskinen. Derhjemme i privaten kan du dog sagtens gøre det.