Ved at spise fisk og skaldyr og generelt spise en varieret kost kan du forebygge sygdomme som slidgigt. Derudover bør du også dyrke motion og generelt holde dig sund. Hvis du allerede har slidgigt, kan glucosamin tage nogle af smerterne.

Som bekendt har kosten stor betydning for, hvordan vores kroppe har det. Det er ikke bare i forhold til, om vi er tykke eller tynde. Den rette kost kan også være med til at forebygge en lang række forskellige sygdomme. Det er derfor ikke for sjov, at Fødevarestyrelsen anbefaler, at alle voksne spiser mindst 350 gram fisk og skaldyr om ugen. Der er nemlig nogle klare helbredsmæssige fordele ved at gøre det.

Fed fisk indeholder Omega-3, der kan være med til at forebygge blandt andet slidgigt. Derfor er det vigtigt, at du sørger for at spise i hvert fald 200 gram om ugen. Det kan for eksempel være ørred, laks, makrel og sild. Derudover bør du også i hvert fald spise 150 gram mager fisk, da det også er meget sundt.

Er du ikke den store fiskespiser nu, kan det være, at du ikke lige kan se, hvordan du skal få spist mere fisk. Ved at spise fisk til aftensmad to gange om ugen og to-tre gange til frokost kan du dog nemt komme op på de 350 gram. Tre madder med fiskepålæg svarer cirka til 100 gram fisk.

 

Gode retter med fisk, der er hurtige at tilberede

Måske spiser du ikke så meget fisk nu, fordi du tænker, at det er besværligt. Det er noget, hvor du skal bruge mange timer på at tilberede det, og det er jo ikke lige det, du har, når du kommer træt hjem fra arbejde.

Men der findes masser af opskrifter, der gør, at du i løbet af stort set ingen tid, kan sætte en lækker ret med fisk på spisebordet. 

Tænk bare på fiskefrikadeller; i dag er det muligt at købe fiskefars i de fleste supermarkeder, og så er det bare at komme det på panden, når du kommer hjem.

Et laksestykke, der skal steges på panden, tager heller ikke alverdens tid, og så kan du servere det med nogle lækre lynstegte grøntsager til.

Andre måder at forebygge og lindre gigtsmerter

Nu er fisk i kosten selvfølgelig ikke den eneste måde til at lindre og forebygge gigtsmerter. Det er generelt vigtigt, at du sørger for at spise en varieret kost, så du får de næringsstoffer, som du har brug for. Det sikrer, at din krop kan blive ved med at være sund og stærk.

Det samme gør det, når du sørger for at dyrke regelmæssig motion. Det styrker musklerne, hvilket sørger for, at dine led ikke i lige så høj grad bliver belastede.

Har du allerede slidgigt, kan du tage glucosamin mod det. Du kan købe det i håndkøb på nettet. Det hjælper med til at gøre leddene mere bevægelige, så du ikke får så mange smerter. Du kan læse mere om glucosamin her.