Mange mennesker kan måske godt have for vane at tilpasse sig i en rutine lidt for godt. Og når tingene bliver en god rutine, som for eksempel en aftensmadsrutine, så kan madlavningen måske også blive en smule repetitiv. Og det kan ultimativt gøre maden en smule uinteressant i længden, hvorfor der her er idéer til, hvordan du kan finde ny inspiration til aftensmaden løbende.

Find gode madblogs

En måde at lade sig inspirere på kan være ved at lade sig influere en lille smule. Heldigvis gør det store internet lige netop dette ganske let. Så grib din telefon eller din computer og dyk ned i nogle af de mange forskellige profiler, der deler ud af deres kreative madlavning. Der er måske nogle der er mere i overensstemmelse med dine smagsløg end andre. Og der kan måske være fordele og ulemper ved at følge disse modsætninger. På den ene side, ønsker du måske netop at bevæge dig en smule væk fra det familiære, hvorfor en madprofil med helt andre idéer og udgangspunkter kan hjælpe dig med det. Men det kan også være rart at starte med ikke at komme for langt ud af sin komfortzone, hvorfor en profil i overensstemmelse med din egen madlavningsstil også kan være en fordel. Heldigvis kan du jo sagtens lade dig inspirere af begge, og shoppe de idéer du bedst kan lide alle steder fra.

Lad din egen kreativitet flyde

En anden fremgangsmåde kan være at tage et intenst kig på dine egne gryder og stegepander indtil inspirationen og kreativiteten tager over. Stimuler eventuel din egen kreativitet ved at vælge et tema, eller en ingrediens, der kan danne en ramme om projektet. Det kan måske blive en lidt for stor legeplads af idéer, hvis det ikke afgrænses af noget. Prøv desuden at udvikle på din madlavningsmæssige intuition ved at inkludere den i dine beslutninger.