Annonce: Artiklen er en annonce.

Vi forbinder fastfood med pizza, pommes frites og snaskede burgere. Men fastfood er jo egentlig bare hurtig mad. De sunde alternativer fortjener også en plads i fastfood-kategorien. Sund mad kan nemlig sagtens gå tjept. Det er lidt af en myte, at sund mad er besværligt. I dag findes der nemlig mange sunde løsninger, hvor du ikke behøver at stå og hakke og snitte i en uendelighed for at kreere et sundt måltid. Vi giver dig tre tips til sund og hurtig mad.

Spis frosne grøntsager

Ligesom det er en myte, at sund mad er besværligt, så er det også en myte, at frosne grøntsager ikke er lige så sunde som de friske. Faktisk er frosne grøntsager sundere end de friske. Hvordan kan det nu være? Det skyldes, at friske grøntsager mister vitaminer og næringsstoffer hurtigere end de frosne. De kan have været længe undervejs med transport, før de når til supermarkedet, og de kan ligeledes ligge i et stykke tid i dit køleskab, før du spiser dem.
Grøntsager fra frost bliver derimod kølet ned, lige efter de er blevet høstet. Det betyder, at de bevarer et højere indhold af vitaminer og antioxidanter. Undersøgelser har vist, at frossen broccoli for eksempel bevarer mere C-vitamin end frisk broccoli. Generelt er koncentrationen af antioxidanter højere i frosne grøntsager end i de friske. Du kan altså med god samvittighed vælge frosne grøntsager frem for friske. Hvis du har en mikroovn, kan du lynhurtigt tø grøntsagerne op, så du på ingen tid har lækre grøntsager klar.

Lav food prepping

Har du hørt om food prepping? Det er en stor tendens inden for fitnessverden, og kort fortalt går det ud på, at man forbereder sine måltider i forvejen, fx til et par dage eller til en hel uge. I fitnessmiljøet bruger folk metoden for at gøre det nemmere og mere overskueligt, når de er på diæt og skal holde nøje øje med kalorier og sammensætningen af næringsstoffer i maden. Du behøver dog ikke at være på en stram fitnessdiæt for at bruge food prepping.
Nu fortalte vi ganske vist til at starte med, at du ikke behøver at stå og snitte i det uendelige for at lave sund mad. Food prepping kræver noget tid i køkkenet, men der er så mange fordele ved at forberede dine sunde måltider, at det godt kan betale sig at bruge søndag aften på at lave mad til de næste par dage. Du laver ganske simpelt store portioner – gerne med lidt variation i valget af grøntsager eller kød, og så fordeler du måltiderne i bøtter og stiller dem i køleskabet.
Når du kommer træt hjem fra arbejde næste dag, vil du elske, at du bare lige kan hive en bøtte ud af køleskabet, og så er der mad. Hvis du ikke vil forberede hele måltider, kan du nøjes med at snitte grøntsager og salat og putte det i bøtter – så kan du lave din egen salatbar i køleskabet, hvor du kan mikse forskellige grøntsager til en lækker salat.

Køb sund fastfood fra supermarkedet

Hvis du er træt, uoplagt og slet ikke kan forestille dig at stå i køkkenet i bare 10 minutter, så findes der heldigvis meget sundt fastfood i supermarkederne. Kølemontrerne bugner af spændende salater, wraps og diverse andre sunde retter. En stor salat fra supermarkedet er ofte et langt billigere alternativ til de sunde fastfood-restauranter. Ofte er det også hurtigere at spadsere en tur i supermarkedet, end det er at bestille sund fastfood. Du kan også overveje at få et måltidsabonnement på sunde retter eller få frisk fisk leveret lige til døren. Så er det meget mere overskueligt at give sig i kast med madlavningen, når ingredienser og råvarer er på plads.